Meryem KOÇOĞLU
2013 yılında hikayem, bir iş kurmalıyım diye başladı. Turşu tüketmeyi de yapmayı da o kadar çok seviyordum ki bunu bir işe dönüştürmek istedim. Ailem ve arkadaşlarımın teşvik ve desteğiyle kolları sıvadım. KOSGEB’in girişimci desteklerinden yararlanarak işimi kurdum ve bana büyük bir destek sağladı. İlk sezon üretiminde 10 çeşit turşuyla başladım şuanda 52 çeşit turşu üretiyoruz. Çocukluğumda köyümüzde büyüklerimizden onlar yaparken öğrendim aslında. Babaannem, annem kocaman küplerde turşu kurar, kazan kazan pekmezler kaynatırlardı. Çocukluğumda öğrendiklerimi geliştirerek ve denemeler yaparak ilerledim. Üretim yapmayı seviyorum ve işimi severek yapıyorum. Günümüz şartlarında kadınlarımız çalışıyor ve evde bu tür şeyler yapmaya zamanları kalmayabiliyor. Onlara da bu vesileyle yardımcı oluyor, işlerini kolaylaştırıyoruz. Memleket hasreti çekenlerin özlemlerini de bir kargoyla gidermiş oluyoruz. Çocuklarımız geleceğimiz... Onların sağlıklı beslenmesi çok önemli, hazır gıdalardan uzaklaşıp doğal organik tüketmeleri için çabalıyoruz. Evde nasıl tüketiyorsak aynısını sizler için mevsiminde yetişen Karadeniz'in verimli topraklarındaki mahsulleri sizler için katkısız, koruyucusuz en doğalından tazesinden köylülerimizden alarak tamamen geleneksel yöntemlerle odun ateşinde üretiyoruz. Ayrıca en güzeli ise yakın çevremdeki kadınlara iş olanağı sağlayıp onların geçimlerine katkı sağlamak gurur verici...